Nu Sound of Visegrad : Slovak Music – Romania

Nu Sound of Visegrad : Slovak Music – Romania 2017

Hudobný projekt NU SOUND OF VISEGRAD prichádza so svojou tohtoročnou edíciou SLOVAK MUSIC do rumunského letoviska GREEN DOLPHIN CAMPING, ktoré sa nachádza na čarovnom mieste, priamo v delte Dunaja, a kde sa koná každoročný filmový festival ANONIMUL. Už 20. a 21. júla tu vystúpia mladé energické kapely, ktoré si dávajú záležať na forme i zvuku – MAX BAZOWSKI a GENUINE JACKS.

Vyšehradský priestor predstavuje stimulujúce prostredie, z ktorého každoročne vzíde množstvo netradičných, inšpiratívnych a kreatívnych interpretov a hudobných zoskupení. Platforma NU SOUND OF VISEGRAD chce poskytovať priestor práve takýmto umeleckým formáciám a jednotlivcom a zároveň prinášať tieto stimuly do rôznych kútov Európy. V rámci nášho projektu uvádzame sériu koncertov, na ktorých prezentujeme modernú hudbu zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska, čím vzniká priestor pre konfrontačnú líniu aj pre medzinárodnú mobilitu. Dramaturgia nášho projektu počíta so žánrami ako nu jazz, elektronické fúzie, world music, indie a rôznymi subkultúrnymi a avantgardnými projektmi. Historicky prvý koncert

zo série NU SOUND OF VISEGRAD sa uskutočnil v roku 2015 v Bratislave za účasti poľskej speváčky Karoliny Czarnackej a českej skupiny Ghost of You. Teraz sa s projektom presúvame do Rumunska, do delty Dunaja, kde so slovenskými kapelami MAX BAZOWSKI a GENUINE JACKS odprezentujeme súčasnú indie scénu.

NU SOUND v Rumunsku

Rieka Dunaj spája Európu a preto prívlastok naj medzinárodnejšia je pre ňu veľmi príznačný. Rovnako aj náš projekt NU SOUND OF VISEGRAD má ambíciu spájať, presúvať a nachádzať bezpečný prístav pre inšpiratívnu, kreatívnu a novú hudbu. Teraz sa s ňou budeme plaviť do delty Dunaja, do unikátneho miesta, ktoré je priam predurčené na hudobný festival. Mestá Tulcea a Sfantu Gheorghe sú vstupnými bránami do tohto magického miesta. Pred návštevníkmi sa otvorí horizont krásnej prírody, neopakovateľnej atmosféry a možnosti rôznorodej rekreácie, na ktorý slúži rekreačné stredisko GREEN DOLPHIN CAMPING.

Genuine Jacks
Genuine Jacks
Max Bazowski
Max Bazowski

Tento projekt z verejných zdrojov podporil: Fond na podporu umenia

PARTNERI:

Slovenský ochranný zväz autorský
Musicpress
Green Dolphin Camping